Frase cinéfila

"Yo he visto cosas que vosotros no creeríais. Atacar naves en llamas más allá de Orión. He visto Rayos-C brillar en la oscuridad cerca de la Puerta de Tannhäuser. Todos esos momentos se perderán en el tiempo, como lágrimas en la lluvia. Es hora de morir"

BLADE RUNNER Rutger Hauer

martes, 29 de marzo de 2011

1r Festival de Cine Anarquista de Barcelona

Entre el 31 de marzo y el 1 de abril empieza el primer Festival de Cine Anarquista de Barcelona, una iniciativa antiautoritaria en clave cinematográfica. Las jornadas del festival incluyen diversos cortos y largometrajes de autores diversos y esperamos que esta novedosa iniciativa en Barcelona tenga una buena acogida y nos permita ver un tipo de cine al que no tenemos muchas veces acceso. Si queréis ver la programación podéis ir a la web del festival http://www.fcab.tk/

"Un festival de cinema anarquista sorgeix directament tant de l’activisme cultural com de l’activisme polític. Es tracta d’un espai horitzontal en el qual no hi ha diferències entre espectador i creador i en el que tenen lloc xerrades i debats d’igual a igual. Els autors en si mateixos són també activistes; i una part del públic també pot estar realitzant altre tipus de creació (editant llibres, fanzins, revistes, altres documentals o pel·lícules, obres de teatre…). Normalment en aquest tipus de festivals predomina el gènere documental, ja que són obres pensades per a generar consciència, per a contar-nos històries d’altres societats o d’altres èpoques. No obstant això, tampoc ens podem oblidar de la creació per la creació. La innata capacitat creativa de la humanitat. Per això en aquest festival compartirem experiències i promourem uns mitjans de comunicació compromesos i creatius. I també ens divertirem, això garantit."

Extraido de la presentación del festival

No hay comentarios:

The ecstasy of cinema